Disable Copy And Past

20 Nisan 2009 Pazartesi

Bonibonlu Kurabiye


Aslında buradaki tarifi uygulayacaktım ama evde sütlü çikolata kalmadığı için bildiğim bir kurabiye tarifini uyarladım.


Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
2 çorba kaşığı kakao
2 su bardağı tam buğday unu (normal un da olabilir.)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı damla çikolata
Üzerine;
2-3 kutu bonibon
Yapılışı :
Yoğurma kabına yumurtalar kırılır. Toz şeker ve sıvı yağ eklenip çırpılır. Üzerine diğer malzemeler ilave edilip karıştırılır. Hamurdan parçalar kopartılıp yuvarlanır. (Yapışkan bir hamur olduğu için elimizi yağlamak gerekiyor.) Kurabiyelerin üzerine bonibonlar yerleştirilerek önceden ısıtılmış 160 derece fırında içleri çok kurutulmadan pişirilir. (15-18 dk.)
Afiyet olsun.

14 yorum:

GELİNCİK MUTFAK dedi ki...

KURABİYELERİN HARİKA OLMUŞ CANIM...MİS GİBİ KOKTU... KAHVEMİN YANINA 1 TANE ALDIM...ELLERİNE SAĞLIK...GÜZEL BİR HAFTA DİLİYORUM...

mutfaktaki zaman dedi ki...

ne harika duruyor bu kurabiyeler yaa ellerinize saglik..

derya dedi ki...

Canımmm ellerine sağlık çok şeker olmuşlar sevgiler...

chou-chounur dedi ki...

ayyy çok cici...

ELBİSTANLI dedi ki...

Hep beraber okumuş olduğumuz Kuran-ı kerim hatimleri, Yasin-i şerifler ve Salavatların hatim duası yapılacaktır.Bu akşam senide bir FATİHA ile amin demeye bu sevaba katılmaya bekliyorum canım.hayırlı haftalar diliyorum sevgiler.

Cikolata Agaci dedi ki...

Harika bir manzara! Ben de bonibonlu muffin yaptım ama bonibonların renkleri, ılık çikolata sosunun üzerinden hafifçe eridi.Bunlar nasıl erimeden pişmiş acaba? Ellerinize sağlık..

Adsız dedi ki...

selamlar arkadaşım, şeker gibi kurabiyeler olmuş, ekmeğinde çok güzel, ama en çok ebru çalışması güzel, kızımın eline sağlık

nurdanın mutfağı

Hayatın Ta Kendisi Lokantası dedi ki...

ne şeker şeyler bunlar böyle :)
ellerine sağlık canım

hanimeli21 dedi ki...

Cok guzel olmuslar canim cici cici.
Ama sormak istedigim birsey var kurabiyen biskuvi gibi mi oldu, yoksa kurabiye gibi yumusaciklardan mi?

Birsel ve İrem dedi ki...

Merhaba hanimeli21 arkadaşım. Öncelikle yorumun için teşekkür ederim. İçlerini fazla kurutmadan (15 dakika) pişirirseniz içi yumuşak, dışı kıtır, süreyi fazla uzatırsanız bisküvi kıvamında oluyor. Ben yumuşak halini daha çok seviyorum. Kurabiyeler çatlamaya başladığında fırın kapatılabilir. Sevgiler.

MoonrosE dedi ki...

Ne şirin, tam oğluma göre mutlaka denicem canım öpüyorum...

hanimeli21 dedi ki...

Sagol canim, esimin dogum gununde catlak kurabiye yapmistim.Firindan cikinca cok guzellerdi sonradan biskuvi gibi sertlestiler, sevildiler ama benim istedigim yumusacik agizda eriyen bir seydi.
Insallah su rejim isleri bitince deneyecegim.

Hülya Gündoğdu dedi ki...

bonibonlarin catlamamasi icin ne yapmamiz gerekiyor teskler

Hülya Gündoğdu dedi ki...

bonibonlarin catlamamasi icin ne yapmam iz gerekiyr ? teskler