Disable Copy And Past

5 Mart 2009 Perşembe

Pirinçli Köfte (Nam-ı diğer Kadınbudu Köfte)

Bu köftenin isminin değiştirilmesini savunan arkadaşlara ben de katılıyorum. Her ne kadar bu isimle biliniyor olsa bile kadınbudu ismini hiç beğenmiyorum. Ne alakası varsa... Bu ismi kim vermiş acaba?

Malzemeler :
500 gr. köftelik kıyma
3 yemek kaşığı pirinç
2 adet kuru soğan
tuz, karabiber
1 yumurtanın sarısı
Kızartmak için:
2-3 adet yumurta (çırpılmış)
Yarım su bardağı un
sıvıyağ
Yapılışı :
Kıymanın yarısı 1 adet rendelenmiş soğanla beraber yağsız olarak kavrulur ve soğutulur. Pirinçler yeterli miktarda su ile haşlanır. Kavrulmuş kıyma, çiğ kıyma, haşlanmış pirinçler, 1 adet yumurta sarısı, 1 adet rendelenmiş soğan, tuz ve karabiber yoğurma kabında karıştırılır ve özleşinceye kadar yoğrulur. Buzdolabında yarım saat bekletilir. (Benim vaktim yoktu, bekletmeden de gayet güzel oldu.) Köfte harcından parçalar kopartılıp biraz büyükçe yassı (oval şekilli) köfteler hazırlanır. Köfteler önce una sonra çırpılmış yumurtaya bulanarak kızgın yağda kızartılır. Elma dilimli patates kızartması ile servis yapılır.
Afiyet olsun.

5 yorum:

derya dedi ki...

Canım ellerine sağlık bende yaptım ama daha sıra yayınlamaya gelmedi
harikasın sevgiler...

KİZHATCE dedi ki...

ellerine sağlık canım,köfteler çok güzel görünüyo,ama tuzlular müthiş tabaktakileri alsam kızmazsın dim:)sevgiler...

GELİNCİK MUTFAK dedi ki...

çok sevdiğim bir köftedir canım...ellerine sağlık...olsada yesem...

*Mutfaktaki Deli* dedi ki...

Oldum olası kadın budu köfte yapmak istemişimdir. Ama cesaret edemedim çok zormuş gibi geliyor dışardan. Bunu güvenle deneyebilirim ama. Ellerine sağlık.

meliha dedi ki...

Oğlum çok sever tabii bende
nefiss görünüyor
ellerine sağlık
sevgiler