Disable Copy And Past

13 Mart 2009 Cuma

Kuş Yuvası Makarna


Malzemeler :
1 paket spagetti makarna
250 gr. kuşbaşı kuzu eti
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet kuru soğan
2 adet sivri biber
2 adet domates
6-7 adet kurutulmuş domates
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Sos için :
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı su
Yapılışı :
Kurutulmuş domatesler sıcak suda bir süre bekletilir ve minik minik doğanır. Kuzu eti zar şeklinde doğranıp, sıvıyağda kendi suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur. (Ben dana etini bir süre haşlayıp kullandım.) Yemeklik doğranmış soğan eklenerek kavurmaya devam edilir. Daha sonra çekirdekleri çıkarılıp doğranmış biberler, kabuğu soyularak küp doğranmış bir adet domates ve kuru domatesler eklenir. Tuzu ayarlanır, etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Makarna tuzlu suda haşlanır ve suyu süzülür. Henüz sıcak iken kaşar peynirinin yarısı eklenip karıştırılır. Eşit parçalara bölünüp çatalla çevrilerek kuş yuvası şrkli verilir ve fırın tepsisine yanyana dizilir. Ortalarına etli karışım paylaştırılır. Salça, sıvıyağ ve su bir tencereye alınıp sos kıvamına gelinceye kadar pişirilirp, makarnanın üzerine gezdirilir. Kuş yuvalarının üzerine birer dilim domates yerleştirilip, kalan kaşar peyniri rendesi serpilir. Önceden ısıtılmış fırında kaşar peyniri eriyinceye kadar pişirilir.
Afiyet olsun.

3 yorum:

derya dedi ki...

Birselcim ellerine sağlık,harika bir makarna sunum muhteşem sımsıcak
sevgiler,hayırlı cumalar...

KİZHATCE dedi ki...

çok güzel ve şık görünüyor birsel ciğim,tadı da bir o kadar güzeldir mutlaka,sevgilercanım,irem e kocamaaan öpücükkkk....

MELTEM dedi ki...

Merhaba...Ben Zonguldak Merkez doğumluyum.Ve Zonguldak'ta yaşıyorum.Eşim Bartın'lı.Bu zılbıt konusundaki bilgileri eşimden öğrendim.Ama kendimde az çok biliyordum zaten.Çok severim.Kabalak zılbıtın yaprağıdır.Sizi tanıdığıma çok sevindim..Bende size sevgilerimi gönderiyorum.Kızım içinde teşekkürler.SEVGİYLE KALIN..ÖPÜYORUM..