Disable Copy And Past

17 Mart 2009 Salı

Körili Biberiyeli Bretzel Kurabiye


Tarif Lezzet dergisinden. Köri sevmeyenler sade olarak da deneyebilir. Ağızda dağılan, çok güzel bir kurabiye.

Malzemeler :
225 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
100 ml. şekersiz krema (1 çay bardağı)
400 gr un (2,5 su bardağı + 1 yemek kaşığı kullandım.)
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı köri (1 çay kaşığı kullandım.)

Üzeri için;
yumurta sarısı, biberiye

Yapılışı :
Un ve tereyağı bir kaba alınıp parmak uçları ile birbirine yedirilir. Tuz, köri ve krema ilave edilir. Hamur pürüzsüz olana kadar yoğrulur. Hazırlanan hamur 15 dakika dinlendirilir. Hamurdan küçük parçalar kopartılıp, ince çubuk şeklinde yuvarlanır ve "B" şekli verilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp, biberiye serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

9 yorum:

derya dedi ki...

Canım harika olmuş kurabiyeler elle
rine sağlık sevgiler...

nilbutikpasta dedi ki...

nefis görünüyorlar.ellerine sağlık canım sevgilerimi bırakıyorum

MELTEM dedi ki...

ELLERİNİZE SAĞLIK.ÇOK HARİKA GÖRÜNÜYORLAR.BU ARADA TANIŞTIĞIMIZA DA ÇOK MEMNUN OLDUM..SEVGİYLE KALIN....

yapraksarma dedi ki...

merhaba.ne kadar değişik bir tarif..krema giriyor..ama görünüm süper.ellerine sağlık canım

CANDAN TARİFLER dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK NEFİS GÖRÜNÜYOR...

Hatice dedi ki...

tam pastane tuzluları gibi olmuş, ellerine sağlık nefis görünüyor, sevgiler...

HÜLYA dedi ki...

elerine sağlık canım yine harikasın maşallah ...

sevgiler ve öpücükler bıratım sana

sevil dedi ki...

canım ellerine saglık..

Esin (Huysuzbalık) dedi ki...

Çayın yanına nefis gider. Ellerine sağlık. Sevgiler...