Disable Copy And Past

12 Mart 2009 Perşembe

Jöleli İrmik Tatlısı


Malzemeler :
4 su bardağı süt
9 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 paket vanilya
1 paket vişne jölesi
Yapılışı :
Süt, irmik ve toz şeker bir tencereye alınır. Sürekli karıştırılarak kaynatılır. Kaynamaya başlayınca margarin eklenir ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırılarak pişirilir. Tencere ocaktan alınıp hindistan cevizi ve vanilya eklenip iyice karıştırılır ve soğumaya bırakılır. Vişne jölesi paketin üzerindeki tarife göre hazırlanır. Ortası delik bir kek kalıbına dökülür. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırılarak dondurulur. Üzerine irmik tatlısı dökülüp tekrar buzdolabında bekletilir. Servis tabağına ters çevrilerek servis yapılır.
Afiyet olsun.

10 yorum:

nilbutikpasta dedi ki...

harikasın ya hızına yetişilmiyor.maşallah canım.ellerine emeğine sağlık.nefis bir görüntü ve lezzet sevgilerimle nilgün

derya dedi ki...

Canımmm çok severek yaptığım ve yediğimiz bir lezzet ama jöleyle hiç denemedim harikasın ellerine sağlık kocaman sevgiler...

papatya68 dedi ki...

selam canım ellerine sağlık hızına yetişemiyoruz vallahi bu ne hız bacım maşaallah görüntü muhteşem olmuş size afiyet olsun canım sağlıkla kal

birsence dedi ki...

yine harikasın şekercim.çok güzel yapmışsın ellerine sağlık..öpüyorum canım....

Esin (Huysuzbalık) dedi ki...

Ben bunun tadını biliyorum ama hiç böyle güzel görünenine rastlamamıştım. Ellerine sağlık Birselcim. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Benimde beğenerek yaptığım bir tatlı.Çok şık görünüyor Ellerinize sağlık.Sevgiler...www.pastaveyemek.blogcu.com

Adsız dedi ki...

eline sağlık birsel ciğim,bence senin kocamaaaan bi yardımcın var adı da irem mi:)ellerine sağlık arkadaşım irem i öpüyorum...kizhatce... yorum yazamıyorum şu doğrulamayı bi kaldırsan birsel ciğim...

MoonrosE dedi ki...

Ellerine sağlık. Çok nefis görünüyor.Ben de irmik tatlısını sık yaparım. Ama jöleyle denemedim. Jöle tatlının üzerinden kaymıyor mu?
Sevgiler...

Birsel ve İrem dedi ki...

Merhaba arkadaşlar. Yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum. İrmik tatlısı gerçekten çok güzel, ben çok severim. Her türlü süsleme ve sunum yapmaya çok uygun.
Kalıbı ters çevirirken jöle hafifçe kayar gibi oldu ama şekli bozulmadan kolayca düzeltilebiliyor. Servis sırasında bir sorun yaşamadım. Tekrar çok teşekkürler ve sevgiler.

HÜLYA dedi ki...

CANIIIM BU NE GÜZEL BİR GÖRÜNTÜ BÖYLE MAŞALLAH SANA..

ELLERİNE SAĞLIK CANIM ... AFİYET ŞEKER OLSUN