Disable Copy And Past

4 Aralık 2008 Perşembe

Tavuklu-Mantarlı Pide


Bu malzemeyle yiyemeyeceğimiz kadar çok pidemiz oldu. Kalabalık değilseniz yarım ölçü yapmanızı öneririm.
Tarifimi Hamarat ablanın Maggi sponsorluğunda düzenlediği "fırında tavuk yemekleri yarışması"na gönderdim.
Malzemeler :
1 kg. un
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
aldığı kadar ılık su

İç malzeme;
Mantarlı iç;
500 gr. mantar
2 adet domates
tuz, karabiber, kırmızı pul biber
sıvı yağ

Tavuklu iç;
500gr. kuşbaşı doğranmış tavuk
2 adet çarliston biber
2 adet domates
tuz, karabiber, kırmızı pul biber
sıvı yağ

Üzerine;
kaşar peyniri rendesi

Üzerine sürmek için;
tereyağı

Yapılışı :
Un yoğurma kabına alınarak ortası havuz gibi açılır. Toz şeker ve tuz eklenir. Yaş maya unun ortasına alınarak aldığı kadar ılık suyla yumuşak bir hamur hazırlanır, 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır.
Mantarlar yıkanıp, dörde bölünür. Sıvı yağda suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur. Küp doğranmış domates eklenip, bir süre daha pişirilir. Tuzu ve baharatları ayarlanıp soğumaya bırakılır.Başka bir tencerede tavuklar sıvı yağda kavrulur. Küp doğranmış domates ve biber eklenip, sotelenir. Tuzu ve baharatları ayarlanıp, ocaktan alınır.
Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar kopartılıp, unlanmış zeminde oval şekilde açılır. Kenarları hafifçe içe katlanır. Hazırlanan pidenin yarısına tavuklu, yarısına da mantarlı harçtan yerleştirilir. Üzerine kaşar rendesi serpilerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirilir. Fırından çıkınca yanlarına tereyağı sürülerek, sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.

3 yorum:

derya dedi ki...

Canım pide muhteşem ellerine sağlık bayıldım,sevgiler...

hunerlieller dedi ki...

selam.pideler nefis görünüyr.elinize saglık.sevgiler.

Asiye dedi ki...

Birsel mi anne? İrem mi? bilemediğim için :)) Birselciğim diye başlayayım :)
Birselciğim, buramburam Hülya nın yorumlarında karşılaştım seninle, dikkatimi çekti:) Çaycumaya çocukluğumda her yaz gelirdim. Sevgiler gönderiyorum buradan..