Disable Copy And Past

5 Aralık 2008 Cuma

Sütlü İrmik Tatlısı




Malzemeler :
1 lt. süt
9 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
Arasına;
dövülmüş ceviz ve tarçın
Yapılışı :
Şeker, irmik ve süt bir tencereye alınır ve sürekli karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya başlayınca 4-5 dakika daha ocakta tutulup, muhallebi kıvamında pişirilir. Vanilya eklenip iyice karıştırılır ve ocak kapatılır. Tatlının yasısı suyla ıslatılmış kalıba dökülür. Üzerine tarçınla karıştırılmış ceviz serpilir. Tatlının kalan yarısıyla da cevizlerin üzeri kapatılır. Oda sıcaklığına gelince buzdolabında soğutulur. Servis sırasında kalıptan çıkarıp, dilimlenerek servis yapılır. Üzerini dilerseniz, tarçın ya da hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

1 yorum:

banu gökşin dedi ki...

cok guzel gorunuyor ellerıne saglık. mutlu hzurlu bayramlar sevgıler..