Disable Copy And Past

16 Aralık 2008 Salı

Cezerye


Tarifini burada gördüm. Eve giderken uğradığım pazarda kara havuçları görünce dayanamadım, aldım. Hemen bu tarifi yaptım. Nurdan arkadaşımızın uyarısını unutunca ellerimin rengi kara havuç temizlerken çok kötü oldu ama cezeryeler harika oldu; ikram ettiğim arkadaşlarım çok beğendi.


Malzemeler :
1 kg. kara havuç
1,5-2 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı irmik
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 su bardağı iri çekilmiş fındık
bolca hindistan cevizi

Yapılışı :
Havuçlar temizlenip, 2-3 parçaya bölünür. Bir tencereye alınıp su ilavesiyle dirilikleri kaybolmayacak şekilde haşlanır. Haşlanan havuçlar robotta püre haline getirilir. Toz şeker eklenip yaklaşık yarım saat kadar kısık ateşte pişirilir. Suyla inceltilmiş nişasta ve irmik eklenip bir süre daha pişirilir. Tencere ocaktan alınıp, fındık ve cevizler eklenir ve iyice karıştırılır. Bir fırın kabına boşaltılıp kaşık yardımıyla üzeri düzeltilir. Üzeri alimünyum folyo ile kapatılıp, kürdanla delikler yapılır. 170 derece fırında yarım saat kadar tutulur. Biraz ılınınca dilimlenir. Dilimler hindistan cevizine bulanıp servis tabağına dizilir. İsteğe göre üzerine fındık, fıstık, ceviz batırılabilir. Buzdolabında bir süre bekletilip, servis yapılır.

Afiyet olsun.

5 yorum:

GÜLÜNBLOĞU dedi ki...

SANIRIM BİZİM BURDA KARA HAVUÇ BULAMAM AMA GÖRÜNÜŞ ENFES ELELRİNE SAĞLIK

nurdanın mutfağı dedi ki...

canım arkadaşım harika olmuş ,ellerine sağlık, üstüne koyduğun fındıklarla şekil daha da güzelleşmiş.tarifimi denediğin için ben sana teşekkür ederim, çok mutlu oldum.Köftürü, blog açamadan önce yapmıştım.aslında pek çok meyveden oluyor, yöresel isimler değişiyor.ben en çok erik seviyorum.ama bu yaz yapamadım.ancak aslında bizim oralarda (kırıkkale- keskin ) pekmez ile de yapılır.en kısa zamanda deneyeceğim.hatta cevizli sucuk yapmayı düşünüyorum bu yöntemle.yaptığımda tarif yayınlarım.
ancak genel hatlarıyla şöyle yapılıyor;
yapacağımız meyve az haşlanıp, püre yapılıyor, yine nişasta irmik şeker ile kaynatılıyor ve kurutuluyor.Yaz mevsiminde bu kuruma güneşte oluyor, ancak biz evde fırından yararlanıyoruz.
canım sevgiler

Hayatın Ta Kendisi Lokantası dedi ki...

Ellerinize sağlık

benimyemeklerim dedi ki...

canım harika olmuşlar ellerine sağlık.sevgilerimle nilgün

Sema dedi ki...

harikasın canım ellerine sağlık.sevgilerimle..