Disable Copy And Past

25 Kasım 2008 Salı

Hindistan Cevizli Şekerpare

Malzemeler :
150 gr. oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
3 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı hindistan cevizi
4 su bardağı un
Şerbeti ;
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
birkaç damla limon suyu
Üstüne ;
yumurta sarısı, fındık
Yapılışı :
Bir tencerede toz şeker ve su 10 dakika kaynatılır, birkaç damla limon suyu damlatılarak, ocak kapatılır.Tereyağı ve pudra şekeri krema haline gelinceye kadar çırpılır. Diğer malzemeler eklenerek iyice yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak, yuvarlanır. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp, bütün fındık yerleştirilir. (Ben bir kısmını oval şekilde yaptım. Yumurta sarısı sürdükten sonra çatalla çizerek şekil verdim.) Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz sıcak şerbet üzerine gezdirilir. (İkisi de sıcak olacak.)
Afiyet olsun.

5 yorum:

saniyesultan dedi ki...

ilk yorum benden gelsin,çok güzel gözüküyorlar.

benimyemeklerim dedi ki...

çok güzel olmuşlar ellerine sağlık sevgilerimle

Huriye dedi ki...

Eline saglik,sekerpare favori tatlimdir,sahane gorunuyor...

HÜLYA dedi ki...

yine maşallahın var canım harika görünüyor şekerpareler.. ıııh enfees ... ellerine sağlııık

sevgiler

Hobi Sepeti dedi ki...

Birselcim; geçen gece saat 11 falandı canım şekerpare istedi,kalktım üşenmedim yaptım.Benim tarifimde irmik de vardı,yalnız ben şerbet ılık ,tatlı sıcakken şerbeti döktüm,hiç istediğim gibi olmadı.Sen ikisini de sıcak şerbetlemişsin,acaba öyle mi yapmak lazım,benimkiler güzel çekmedi şerbetini çünkü.Bir dahakine senin tarifi deneyeceğim canım.
ellerine sağlık.