Disable Copy And Past

27 Kasım 2008 Perşembe

Şıhıl Mahşi (Hatay)


Malzemeler :
12 adet dolmalık kabak
1 kg. kıyma
2 adet soğan
1/2 çay bardağı sıvı yağ
50 gr. haşlanmış nohut
bir tutam maydanoz
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
kızartmak için;
sıvı yağ
Yapılışı :
Kabakların içi çıkartılıp, sıvı yağda kızartılır. Kıyma sıvı yağda kavrulur. Soğanlar yemeklik doğranıp, kıymaya ilave edilir. Soğanlar pembeleşince; salça, tuz ve baharatlar eklenir. Haşlanmış nohutlar da ilave edilip, ocak kapatılarak soğumaya bırakılır. Harç soğuyunca maydanoz eklenip karıştırılır. Kabakların içine doldurulup, fırın tepsisine dizilir. Salça su ile karıştırılıp, tepsiye dökülür. 180 derece fırında 35 dakika pişirilir. İsteğe göre yoğurtla servis yapılır.
Afiyet olsun.

4 yorum:

MoonrosE dedi ki...

Birselciğim ellerine sağlık. Üzerine künefe harika olur. Sevgiler...

banu gökşin dedi ki...

canım bende cok severım annemden gormustum oda bır arkadasından ogrenmıs ellerıne saglık nefıs gorunuyor sevgıler..

benimyemeklerim dedi ki...

canım harika olmuş.ellerine sağlık hayırlı cumalar ve iyi haftasonları dilerim sevgilerimle nilgün

dönmezçağlar dedi ki...

antakyalı biri olaraktan elinize sağlık güzel olmuş.
sadece kabaklar daha küçük ve ağız kısmı dar olmalıydı oda sanırım imkanlar dahilinde yapılmıştır.