Disable Copy And Past

3 Kasım 2008 Pazartesi

Gelin Kalbi




Malzemeler :
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
1 adet limonun suyu ve kabuğu
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
aldığı kadar un
Üzerine :
yumurta sarısı
dövülmüş fındık
Yapılışı :
Yumurta, yoğurt, limon suyu ve kabuğu, sıvıyağ, margarin ve toz şeker çukur bir kapta 10 dakika çırpılır. Aldığı kadar un ve kabartma tozu eklenip iyice yoğrulur. (Unu fazla eklemeyin, biraz ele yapışması gerekiyor.) Hazırlanan hamur 15 dakika buzdolabında bekletilir. Buzdolabından çıkarılan hamur merdane ile 0,5 cm. kalınlığında açılarak, kalp şeklindeki bir kalıpla kesilir. Tepsiye dizilen kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürülür, çatalla şekiller verilir. Dövülmüş fındık serpilerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.


Afiyet olsun.

1 yorum:

Hayatın Ta Kendisi Lokantası dedi ki...

Ne hoş bir ismi var bu kurabiyenin böyle :)
Ellerine sağlık. Çok güzel görünüyorlar.
Sevgiler