Disable Copy And Past

6 Ekim 2008 Pazartesi

P.D.Ç.S.E. 27 - 1. GÜN

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ
http://porselendemlik.blogcu.com/ ,
http://birdemliksohbet.blogspot.com/ ve
http://selmahlc.blogcu.com/tarafından hazırlanmıştır.
Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler



Tarif no : 12
Tarif adı : Çikolata Soslu Tavuk Göğsü
Gönderen arkadaşım : http://ugurlutadlar.blogspot.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.


Malzemeler:
125 gr tereyağ
2 çay bardağı un
1,5 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 lt süt
1 pk vanilya
Damla sakızı
Çikolata Sosu İçin:
2,5 su bardağı süt
1 pk Dr Otker Çikolata Sosu
Yapılışı:
Un ve yağ kavrulur. Üzerine süt , şeker eklenir ve karıştırılırarak muhallebi gibi pişirilir. (Topaklanma olursa el blender'iyle çırpılabilir.) Biraz nefes alıp sıcaklığı gidince vanilya , dövülmüş damla sakızı ve hindistan cevizi eklenerek mikserle yada el blenderiyle 10 dakika çırpılır. Ben 5 dakika çırptım yeterli oldu göz göz olması lazım. Sudan geçirilmiş bir borcama dökülür ve soğuması beklenir. Daha sonra buzdolabına koyulur
Çikolata sosu da sütle pişirilerek soğutulur, karıştırılarak üstünün kabuk tutmaması sağlanır ve iyice soğuyunca tavuk göğsünün üzerine dökülür. Ben üstünü fıstıkla süsledim başka çeşitlemeler de yapılabilir. Tamamen sizin zevkinize kalmış , Afiyetler Olsun.

Tarif no : 11
Tarif adı : Kurabiye
Gönderen arkadaşım : http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler :
2 bardak un,
1 bardak toz şeker,
1 yumurta,
yarım paket oda sıcaklığında margarin,
parça çikolata,
fındık,
çekilmiş ceviz.

YAPILIŞI:
Un,şeker,yumurta,margarin güzelce yoğurup hamur yapılır.diğer malzemeleride katıp yoğrulur.yuvarlak yuvarlak yapıp az yağlı tepsiye dizilir ve 15-20 dakika pişirilir.AFİYET OLSUNNN!

Tarif no : 10
Tarif adı : Sosyete Mantısı
Gönderen arkadaşım : http://saniyesultan.blogspot.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.


MALZEMELER:
4 yufka
300 gr kıyma
2 adet soğan
tuz,karabiber
2 kase yoğurt
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı salça


YAPILIŞI:
Kıymayı rendelenmiş soğanla iyice kavurun ve baharatları ekleyin.Resimlerde görüldüğü gibi önce iki yufkayı üst üste koyarak ortadan ikiye katlayın.Sonra düz kenarına kavrulmuş kıymayı koyun ve sıkıca rulo yapın.Yaptığınız ruloyu tülbente sıkıca sarın.diğer 2 yufkayada aynı işlemi yapın ve tülbente diğer yufkanın yanına fakat birbirine değmeyecek şekilde koyun ve sarın. En son iplikle uçlarından ve ortasından bağlayarak bir gece dolabta bekletin.Ertesi gün tülbente sarılı yufkaları kaynamış suyun içinde 15 dk haşlayın. bu şekilde yufkalar hamur hale geliyor.Tülbenti tencereden aldıktan sonra soğuyunca tülbenti acın ve


resimdeki gibi dilimleyin.servis aşamasında üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos dökerek servis yapın.


Tarif no : 9

Tarif adı : Mermer Kek


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.Tarife buradan ulaşabilirsiniz.


Tarif no : 8

Tarif adı : Gözleme

Gönderen arkadaşım : http://sihirlimutfak.blogcu.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler :

1 kilo un

1 paket kuru maya{veya yaşmaya }

tuz ve ılık su

tereyağ ve sıvı yağ

Yapılışı :

Unu yoğurma kabına alın toz mayayı una karıştırın tuz ve su ilave edin hamur haline getirin yarım saat mayalanmaya bırakın mayalanan hamuru bezelere ayırın unlanmış zeminde açın içine sıvı yağ sürün katlayın tekrar açın tavaya alıp önce bir tarafını hafif pişince çevirin diyeryüzüde hafif pişirip tereyağ sürüp kızartın iyice pişirin..Kaymak ve bal yanınada mis gibi bir bardak çay harika kızlarım bu sabah gözlemeli harika bir kahvaltı yaptılar küçük kızım gözlemeleri ablası ile paylaşmak istemedi haydi hanımlar beyler mutfağa sizde çocuklarınıza nefis bir gözleme yapın afiyetle yesinler ..



Tarif no : 7

Tarif adı : Çubuk Kraker

Gönderen arkadaşım : http://disalce.blogspot.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.



malzemeler......
2 su bardağı un
yarım paket kabartma tozu
50 gr.margarin
1 su bardağı buzlu su
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta sarısı
üzerine,çörekotu ,susam veya haşhaş ve yumurta akıyapılışı.......
yağ ve yumurta sarısı karıtırılır.....
buzlu su eklenir.....
kulak memesi yumuşaklığından daha sert bir hamur elde edilir.....
yağlı kağıt serilmiş tepsiye çubuk şekli verilerek üzerine yumurta beyazı sürülür....
susam, çörekotu veya haşhaş serpilir...
önceden ısıtılmış 230 dereceli fırında pişirilir.......
Tarif no : 6
Tarif adı : Zeytinli-Tahinli Çörekler

Gönderen arkadaşım : http://filizmutfakta.blogspot.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

MALZEMELER
1 SU BARDAĞI YAĞ
2 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI ILIK SU
1 PAKET KURU MAYA
3 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
1YUMURTA (SARISI ÜZERİNE)
ALDIĞI KADAR ELENMİŞ UN
malzemeleri karıştırıp,yumuşak ele hafif yapışan bir hamur elde ediyoruz.mayalanan hamuru,küçük bezelere ayırıp,bezeleri elle açıyoruz.hamurun tamamına zeytin ezmesi yada tahin sürüyoruz.(tahinliye şekerde serpiyoruz)sonra hamurun ortasını elimizle deliyoruz ve kenarlara doğru genişletip ,bir ucunu kopararak uzun bir rulo elde ediyoruz.daha sonra bunu da kendi ekseni etrafında döndürerek sarmal bir görünüm yapıyoruz.üzerine yumurta sarısı sürüp,pişiriyoruz.

Tarif no : 5


Tarif adı : Kuru Meyvalı Kek


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler :
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
10 adet kuru kayısı
Bir avuç kuru üzüm
Yarım su bardağı ceviz içi
Un
Yapılışı :
İlk önce kuru meyvalar iyice yıkanır ve zar büyüklüğünde doğranır, sıcak su dolu kapta bekletilir,
Yumurtalar iyice köpürene dek çırpılır, şeker ilave edilir ve şekerler eriyene kadar çırpmaya devam edilir,
Sıvı yağ ve yoğurtta ilave edillerek tekrar çırpılır,
Daha sonra un ve kabartma tozu ilave edilerek yavaşça çırpılır,
Sıcak suda şişen kuru meyvaların suyu iyice süzülür ve una bulanır,
En son kuru meyvalar ve iri kıyılmış cevizde ilave edilerek yağlanmış kalıba dökülür, 175 derece ısıtılmış fırında pişirilir.


Tarif no : 4
Tarif adı : Nutellalı Kurabiye
Gönderen arkadaşım : http://hayriye73.blogcu.com/



Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler :
200 gr. margarin (oda sıcaklığında)
1 çorba kaşığı nutella
2 yumurta
1/2 sb. toz fındık
90 gr. pudra şekeri, (ama tatlı seviyorsanız fazla koyabilirsiniz, bu ölçü az şekerli ideal bir ölçüdür, ben bir dahaki sefere biraz fazla pudraşekeri koyacağım)
20 gr. kakao
1 k. tozu
1 vanilya
Aldığı kadar un
Damla çikolata

Yapılışı :

Damla çikolata hariç tüm malzemeyi karıştırın, yumuşak bir hamur yapın ve streçe sarıp yarım saat buzdolabında bekletin. Dinlenen hamuru ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp damla çikolataya bulayın, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ve 180 derecede kızarana kadr pişirin Afiyet bal şeker olsun.



Tarif no : 3
Tarif adı : Donut
Gönderen arkadaşım : http://www.benimyemeklerim.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.


Malzemeler :
3 su bardağı Un


1/2çay bardağı ılık süt


1/2 çay bardağından az fazla sıvıyağ


yarım paket Yaşmaya


3 çorba kaşığı tozşeker


1 çay kaşığı tuz


1 çay bardağı ılık su


2 yumurta


Üzeri için:


150gr çikolata


Kızartmak için:


sıvıyağ
Hazırlanışı:
Hamuru için gerekli tüm malzemelerle kulak memesinden daha yumuşak bir hamur hazırlıyoruz. Bir tepsiye bolca un döküyoruz. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde kopartıp yuvarlıyoruz ve bu unun içine gömüyoruz. Üzerini kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz. Bu arada çikolatayı benmari usulü eritiyoruz. Hamurlar mayalanınca üzerine elimizle bastırıp şekil veriyoruz. Ortalarını bir kapak yardımı ile kesip halka şekli veriyoruz Daha sonra unlarını iyice silkeleyip çok kızgın olmayan yağda ağır ateşte içini çektirerek nar gibi kızartıyoruz. Halka şeklindeki hamurları erimiş çikolataya batırıyoruz. Ardından dilediğimiz şekilde süsleyelim.

Tarif no : 2
Tarif adı : Mercimekli Kol Böreği
Gönnderen arkadaşım : http://aylintoygun.blogcu.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.


Malzemeler : Hamuru için ;1 kilogram un (Biraz fazladanda açmak için gerekiyor) 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2,5 su bardağı su
Açtığımız hamurun aralarına sürmek için; 1 paket erimiş margarin
İç malzeme için; Yarım kilogram haşlanmış yeşil mercimek, 1 demet ince kıyılmış maydanoz, 1 bağ ince kıyılmış taze soğan, 250 gr taze lor ( yada beyaz peynir)
Hamur yumuşak bir kıvamda yoğurulur. Bir süre dinlendirildikten sonra bezelere ayrılır. Yaklaşık 20 beze oluyor. Bezeler tek tek tabak büyüklüğünde çok kalın olmadan açılır. İkişer ikişer arasına ve üstüne 2 yemek kaşığı kadar eritilmiş margarin sürülerek bir kenara dizilir.Yani 10 yufkanız olacak. Masa üstünde ilk açtığınız bezeden başlayarak elle hamurun yırtılmamasına dikkat ederek yufka büyüklüğünde ve inceliğinde açılır. Yufkanın bir tarafına gelecek şekilde iç malzeme konur ve rulo yapılır. Yağlanmış tepsiye ortadan başlayarak dolanarak döşenir. Bu böreğe Çarşaf böreğide diyenler var. Yağlanmış yufkaları çarşafta açıyorlar bazı yörelerde ondan. Böreğin üzerine 1 yumurtayı çırpıp sürün. Kızarana kadar pişirin. Afiyet Olsun


Tarif no: 1
Tarif adı: Patatesli Rulo Börek
Gönderen arkadaşım : http://hunerlieller.net/



Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.
PATATESLİ RULO BÖREK
MALZEMELER:
4 yufka
4 iri patates
1havuç
1su bardagı süt
yarım su bardağı sıvıyağ
1 tutam tuz
karabiber
biraz kimyon
(istege göre)yarım demet maydanoz yarım demet dereotu

ÜZERİ İÇİN:
1 su bardagı rendelenmiş kaşar
biraz pulbiber


YAPILIŞI:
Patatesler haşlanır ve iyice çatalla ezilir. içine süt, yağ, tuz, karabiber, rendelenmiş havuç ,ince kıyılmış maydanoz, dereotu ve kimyon karıştırılır. Tezgaha bir yufka serilir ve bu karışımdan yufkaya iyice sürülür. İkinci yufkada üzerine serilir ve karışımdan tekrar sürülür.Üçüncü ve dördüncü yufkada bu şekilde yapılır. Sonra yufka rulo şeklinde sarılır. Buzdolabında 2 saat bekletilir. (akşamdan hazırlayabilirsiniz) Sonra iki parmak genişliginde kesip tepsiye dizilir. Rendelenmiş kaşar ve pul biber karıştırılıp bu böreklerin üzerine serpilir. 200 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir, sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.

10 yorum:

ѕєνιηç dedi ki...

slmlar,
davetiniz için tşk ederim, tarifim hazır, kolaylıkalr diliyorum hoşçakalın.

hazalca dedi ki...

Merhaba tarifim hazır arkadaşım.önceki bloğuma(hayatsu.blogcu.com.)yorum bırakmışsın.ben artık bu adresteyim(tariflerim)
http://filizmutfakta.blogspot.com/
örgülerim de
www.hazalca.blogspot.com

disal dedi ki...

canım tarifim hazır...alabilirsin...

sana çok kolay gelsin....

saniyesultan dedi ki...

davet edilmedim ama ben yinede şansımı deneyeyim dedim. tarif yayında alabilirsiniz.

Gelibolu17 dedi ki...

http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/
canım bende tarifimi yayınladım alırsan sevinirim.şimdiden teşekkürler.kolay gelsinn.
sevgiler

Uğur CAN dedi ki...

Merhaba öncelikle etkinlik için kolay gelsin diyorum Birincilik için tebrik ediyorum elinize sağlık çok güzel olmuş. Tarifimi ekledim alabilirsin

Sevgiler Uğur

Lezzet Gemisi dedi ki...

CANIM, TARİFİM HAZIR. ALIRSAN SEVİNİRİM. DAVETİN İÇİN TEŞEKKÜR EDİYOR, BOL KATILIMLI BİR ETKİNLİK DİLİYORUM. KOLAY GELSİN. ÖZLEM..

akasyakokusu dedi ki...

Merhaba arkadaşım..Ben sabah yeni bir tarif ekledim ama inanın kafam çok dağınıktı aklıma gelipte size ithaf edemedim..Şimdi tesadüf bir arkadaşta gördüm hemen düzenlede size etkinlik için yazıyorum..kabul edin lütfen çok tşk ederim.
tekrar görüşmek üzere sevgiler.

egeli dedi ki...

Birsel'cim,tarifim hazır ne zaman istersen alabilirsin canım...kolay gelsin.

melike dedi ki...

arkadaşların tarifleri mükemmel, sana da evsahipliğinden dolayı teşekkür ediyorum. Etkinlik tarifim blogumda, bakabilirsen sevinirim. Kolay gelsin...
Melike
http://melnil.blogcu.com/