Disable Copy And Past

8 Ekim 2008 Çarşamba

P.D.Ç.S.E. 27 - 3.GÜN

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ
http://porselendemlik.blogcu.com/ ,
http://birdemliksohbet.blogspot.com/ ve
http://selmahlc.blogcu.com/tarafından hazırlanmıştır.

Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler

MERHABA SEVGİLİ DOSTLARIM
6 Ekim2008 (pazartesi) -19 Ekim 2008 (pazar) tarihleri arasında Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğinin Ev Sahibeliğini Ben( Birsel ve İrem ) http://annekizmutfaktayiz.blogspot.com/ yapacağımSiz sevgili dostlarımı ve Katılmak isteyen herkesi etkinliğimize davet ediyorum.

Etkinliğimize ve tarif defterlerimize birbirinden leziz tatlar kazandırmak için, istediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz.Tariflerinizi hazırladığınızda "Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği" Başlığını yazarak sayfanızda yayınlayıp , tarifinizin hazır olduğuna dair duyurunuzu sayfama yorum bırakarakYA DA CBOXA YAZARAK bildirmenizi rica ediyorum.En kısa zamanda sizin sayfanıza geri dönüp tarifi kopyalayıp kendi sayfamda yayınlayacağım.Elimden geldiğince tüm arkadaşlara davetiye göndermeye çalışıyorum; atladığım, gözden kaçırdığım arkadaşlarım olursa şimdiden
özür diliyorum. Buradan tekrar söylüyorum; herkes davetlidir.

Tarif no : 48
Tarif adı : Balkabaklı Börek
Gönderen arkadaş : http://mineakbas.blogcu.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

MALZEMELER:
1 KİLO BALKABAĞI
1 KİLO HAZIR YUFKA(aslında elde açma olur ama benimkisi tembel işi)
1 buçuk SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
YAPILIŞI:
KABUKLARI SOYULDUKTAN SONRA RENDENİN İRİ TARAFINDAN RENDELENİR.TOZŞEKERLE KARIŞTIRILIR.YUFKA TEK TEKAÇILIR.ÜSTÜ BİRAZ YAĞLANDIKTAN SONRA ORTADAN 2 YE KESİLİR.RENDELENMİŞ KABAK ÜSTÜNE YAYILIR.RULO YAPILARAK TEPSİYE KOLBÖREĞİ GİBİ DÖŞENİR.TEPSİ BİTTİKTEN SONRA ÜSTÜNE ŞEKERLİ SIVIYAĞ SÜRÜLÜP FIRINDA PİŞİRİLİR



Tarif no : 47
Tarif adı : Çikolatalı Kup Kekler
Gönderen arkadaşım : http://zehra50.blogspot.com/




Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler:

1 yumurta

25 gr kakao

120 ml kaynar su

57 gr tuzsuz tereyağı

100 gr toz şeker

95 gr un

5 gr kabartma tozu

1 gr tuz

1 paket vanilya

kup kek kağıt kalıplar

200 gr sarı,

kırmızı renkli marzipan hamurları

200gr beyaz marzipan hamuru



Yapılışı :

Kaynamış suya kakao katılıp güzelce karıştırılıp oda sıcaklığında sogumaya bırakılır.

Un, kabartma tozu elenir,vanilya, tuz ile karıştırılır. Yağ ve şeker mikserle güzelce çırpılır. Krema kıvamına gelip de beyaz renk alana kadar çırpılır, yumurta eklenir ve çırpmaya devam edilir, daha sonra unlu karışım yavaş yavaş eklenir. Soğuyan kakaolu karışım da eklenir ve tekrar çırpılır, hafif kıvamlı kaşıktan zor dökülen bir hamur yapılır. Kup kek kalıplarına paylaştırılır. Bu tariften 12 kek elde edebilirsiniz ben evdeki çocuklar da yesin diye 2 ölçü çikolatalı kup kek hazırladım ve 2 ölçü sade kup kek hazırladım..Kekimizi önceden ısıtılmış fırında 17-20 dakika pişirilir. Fırından alınıp oda sıcaklığında soğutulan keklerimizin üzerlerine marzipandan çiçekler, güller, yapraklar hazırladım ayrıca kız yüzlü ve oğlan yüzlü kekler hazırladım. Çocuklar çok beğendiler, çocuklarım da çok beğendiler masaya oturup kendileri hazırladıklarıi çiçeklerle süsledikleri kup kekleri afiyetle yediler.



Tarif no : 46

Tarif adı : Kelebek Yaş Pasta

Gönderen arkadaşım : http://pastacipinar.blogcu.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Acele yapmama rağmen çokta süsleyemedim yine de güzel görünüyordur umarım.

Malzemeler :

2 tane hazır pasta tabanı

2 paket krem şanti

bonibon

pasta süsü

muz

2 subardağı süt

Ben iç kremasını kendim evde yaptım, bildiğiniz bir tarif varsa sizde onu yapabilirsiniz.

YAPIMI

Keki ortadan ikiye kesin ve süt ile ıslatın. Krem şantiyi hazırlayın sonra arasına sürmek içinde krema hazırlayın. Sırt sırta dönderin arasına krema sürüp ara katına muz dilimleri yerleştirin kapatın ve krem şanti ile kaplayın. Bonibonlarla da süsleyin süsleme kısmı size kalmış benimki biraz basit oldu afiyet olsun


Tarif no : 45
Tarif adı : Galetalı Peynirli Tuzlular

Gönderen arkadaşım : http://pastacipinar.blogcu.com/



Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

MALZEMELER
yarım paket margarin(oda ısıcaklığında)
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı sirke
1 yumurta akı dışına
kabartmatozu ve galeta unu
tuz
aldığı kadar un


YAPIMI
yumurta akı hariç malzemelerin hepsini karıştıralım.Yumuşak bir hamur elde edelim, içini ben peynirli yaptım patatesli de yapabilirsiniz. Hamurdan ufak bezeler yapıp avuç ortanızda açın ve iç koyup kapatın. Önce yumurta akına sonra galeta ununa batırın, bıçakla ortalarını artı şeklinde kesin pişirin, 180 derece.


Tarif no : 44
Tarif adı : Ballı Kurabiye
Gönderen arkadaşım : http://pastacipinar.blogcu.com/
Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

MALZEMELER

125 gr tereyağı (odasıcaklığında)

2 yumurta(1 akı dışına)

yarım su bardağı süt

1 subardağı pudra şekeri

1,5 yemek kaşığı bal

kabartma tozu

vanilya

fındık veya ceviz

aldığı kadar un

YAPIMI

Yağı, yumurtayı, sütü ,şekeri, balı, vanilyayı karıştırın üzerine unu ekleyin ve yoğurun kabartmatozunu ekleyin hamurdan parçalar alın ay şeklini verin önce yumurta akına sonra ceviz yada fındık a batırın

Tarif no : 43
Tarif adı : Lokumlu Kurabiye
Gönderen arkadaşım : http://akasyakokusu.blogspot.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.


Malzemeler :
Yarım paket oda ısısında margarin
1 Türk kahvesi fincanı dolusu sıvıyağ
1 adet bütün yumurta
1 yemek kaşığı dolusu yoğurt
1 su bardağı dolusu pudra şekeri
1 paket vanilya
yarım paket kabartma tozu,

aldığı kadar un
bir çimdik toz damla sakızı
içi içinde bayramdan kalma lokumlar :)))


Yapılışı :


**Unumuz mutlaka yapım aşaması öncesi elenmeli..Malzememiz yoğrulur. Kulak memesi gibi kıvama gelince toplar yapılıp elle açılıp içine fındık kadar büyüklükte lokum konur, yuvarlanır. Sulandırılmış yumurta sarısı sürülür.Tepsiye dizilir 180* de pişirilir..Ben beyaz seviyorum fazla kızartmadım. Ayrıca kurabiyelerim pekte güzel çatlardı bu sefer pek sinirlenmemişler ki çatlamamışlar :))) Siz üzerine bolca hindistan cevizi ekeleyin emi.Ben unuttum aceleden :)))Hepinize sevgiler afiyetler şekerler olsun..
Tarif no : 42
Tarif adı : İrmik Tatlısı
Gönderen arkadaşım : http://sihirlikepce.blogspot.com/



Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

MALZEMELER
7 çorba kaşığı irmik
1 çorba kaşığı nişasta
8 çorba kaşığı toz şeker
1 lt. süt
1 pkt. vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı

YAPILIŞI-Bir tencereye önce sütü dökün, ardından irmik, nişasta ve tozşekeri ilave edip çırpma teliyle karıştırın.-Tencereyi ocağa alıp orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamdan koyu bir hal alıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Tereyağını ekleyip tekrar karıştırın bir taşım kaynatın.-Ocağın altını kapatıp vanilya ekleyin, karıştırın.-Borcamı sudan geçirip fazla suyunu akıtın ve irmik tatlısını içine boşaltın.-Oda sıcaklığına gelen tatlıyı buzdolabında 3-4 saat kadar bekletin ve dilimleyerek tarçın, fındık, ceviz v.s ile süsleyip servis edin.


Tarif no : 41
Tarif adı : Karanfilli Cevizli Ekmek
Gönderen arkadaşım : http://susamcorekotu.blogcu.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Karanfilli ekmek için malzemeler:
6 su bardağı un,
Ilık süt ve su karışımı,
1 çorba kaşığı zeytinyağı,
1 tatlı kaşığı şeker,
1 paket instant(kuru)maya,
Tuz,
2 çorba kaşığı öğütülmüş karanfil,
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
Karanfil ve ceviz hariç diğer malzemeleri yoğurup en son ceviz ve karanfili ilave ettim
(daha önce hepsini birlikte yoğurdum cevizler kayboldu) mayalanmasını bekledim.
Tezgaha bolca un döktüm,hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp,unlayıp,tepsiye yerleştirdim,bu arada tepsiyide unladım yağ kullanmadım,çok sıkıştırmadım çünkü ceviz kadar olan hamurlar elma kadar oldular,e şimdide malum! tepsi mayası aldılar ve üstlerine yumurta susam çörekotu koyup pişirdim.Bu aşamada evdeki karanfil kokusunu duymak lazımdı gerçekten çok çok güzel oldular.
{{{{{{PAPATYA EKMEK}}}}}}
Aynı hamurdan bir avuç kadarını ayırdım,kendimize bayram ekmeği olsun istedim
Bu kadar az hamurun büyük ekmek olması çok şaşırtıcı, hamuru 7 eşit parçaya böldüm,yine tepsiyi unladım,bir tane ortaya 6 taneyi de etrafına seyrek olarak yerleştirdim çiçek gibi.Tepsi mayası ile birleştiler ve büyüdüler,üstüne yumurta,susam,çörekotu ilave edip pişirdim.Çok yumuşak,çok leziz,mis kokulu ekmeklerimiz oldu


Tarif no : 40
Tarif adı : Lorlu Poğaça
Gönderen arkadaşım : http://hobisepeti.blogspot.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

MALZEMELER
Hamur için ;
1 yumurta ( akı içine sarısı üzerine )
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı margarin ( erimiş )
Yarım su bardağı sıvı yağ
aldığı kadar un.
İç harcı için ;
Yarım kilo lor ( çökelek,ekşimik veya peynir )
Bir tutam maydanoz
tuz.
Üzeri için ;
susam
çörekotu.
YAPILIŞI
Hamurun iç malzemelerini iyice yoğurarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.2 . Maydanozları ince kıyın,lor ve tuzla karıştırıp iç harcını hazırlayın.3 . Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzda yuvarlak açın.Yuvarlağın yarısına iç harçtan koyun.Diğer yarısını üzerine kapatarak yağlanmış tepsiye yerleştirin.4 . Hazırladığınız poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün,susam ve çörek otu serpin.200 dereceli fırında kızarana kadar pişirin.

Tarif no : 39
Tarif adı : Civciv Pasta
Gönderen arkadaşım : http://yapraksarma.blogcu.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

MALZEMELER
KEKİ İÇİN
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un

KREMASI İÇİN
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 şekerli vanilin
1 yemek kaşığı şeker
Sarı gıda boyası
hindistan cevizi

Yapılışı :
Kekimizi önce şeker yumurta olmak üzere tüm malzemeyi koyup çırpıyoruz ve her kapsüle 1 yemek kaşığı olmak üzere koyarak pişiriyoruz. Pişince kağıdından ayırıyoruz. Kremamızı ocakta kısık ateşte ağır ağır pişiriyoruz. Pişip soğuduktan sonra minik keklerimizi bu kremaya bulayıp sonrada hindistan cevizine buluyoruz. Sonra civcivlere göz koyuyoruz.l imon kabuğundan ağız yapıyoruz. Ben eriktende ayak yaptım. Çocuklar bayılıyor.


Tarif no : 38
Tarif adı : Palyaço Pasta
Gönderen arkadaşım : http://www.benimyemeklerim.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler :
6 iri yumurta
1+1/4 su bardağı seker
2 çorba kasığı kakao
1paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı un
1 çorba kasığı mısır nişastası
yarım çay bardağı su
KREMASI:
1 paket çikolatalı pasta kreması
1paket çikolatalı krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 paket krema sertleştirici
Bol damla çikolata ve
Bol miktarda kırık Antep fıstığı:
ISLATMAK İÇİN:
1su bardasi süt,1 corba kasigi silme seker
RENKLİ ŞEKER HAMURLARI
Hazırlanışı:
Yumurtanın beyazını ve sarılarını ayıralım.beyazlarını bir tutam tuz ile iyice kabarıp köpürene kadar çırpalım.krem şanti kıvamına gelicek.yumurtanın sarılarınıda şeker ile köpürüp beyaz olana kadar çırpalım.sonra ikisini birbirine karıştıralım.ben burada 1 bardak soğuk süt ile çırptığım çikolatalı krem şantinin yarısını da ilave ettim.çok güzel bir tat verdi sizde katın.krem şantyide kattıktan sonra diğer malzemeleri eleyerek ilave edelim.mikserle değilde çırpıcı veya silikon spatula ile karıştıralım.yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıbımıza boşaltalım.180 derecelik fırında pişirelim.pişerken sakın fırının kapağını açmayalım.yoksa kabarmaz.piştiğini anlamak için ortasına bir kürdan batıralım.şayet kürdan kuru çıkıyorsa pişmiş demektir.kalıbın içinde kekimizi soğutalım.sonra çıkaralım.3 eşit parçaya bölelim.şekerli süt ile ıslatalım.pasta kremamızı çırpalım.İçine yarısı kalan çikolatalı krem şantiyi ilave eldim.pasta katlarının arasına hazırladığımız pasta kremasını sürelim bol miktarda fıstık ve damla çikolata serpelim.2.katıda aynı şekilde hazırlıyalım.en üst katı koyalım.üzerine kalan pasta kremasını ince bir tabaka halinde sürelim.şimdi sıra geldi pastamızı şeker hamuru ile kaplamaya.ben sarı şeker hamuru ile kapladım.kırmızı şeker hamurunu elimde yuvarlayarak açtım.saçlarını yaptım.2 tane üçgen keserek papyonunu yaptım,yuvarlak kocaman yuvarlak birde burun kondurdum.işte palyaço pastam hazır.

Tarif no : 37
Tarif adı : Bal Kabaklı Pasta
Gönderen arkadaşım :http://renklikurabiyeler.blogspot.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzelemeler:
2 kilo bal kabağı (ama hepsini kullanmadım artanı tatlı olarak yersiniz şahsen ben öyle yaptım)
2 su bardağı şeker (damak zevkinize göre fazla da koyabilirsiniz ben çok tatlı istemedim)
1 adet sade pandispanya
1 paket krem şanti (tukaş kullandım memnun kaldım)
2 su bardağı süt
fındık kırığı
Hazırlanışı:
1: Kabağı doğradım üzerine şeker ve bir bardak su döküp kısık ateşte pişirdim.
2: Pişen kabağı ayrı bir tabağa aldım böylece şerbetinden ayrılmış oldu iyice soğumasını bekledim.
3: Krem şantiyi 1 bardak süt ile hazırladım.
4: Soğuyan kabakları blendır ile püre haline getirdim.
5: Servis tabağına pasdispanyanın alt katını koyup süt ile ıslattım.
6: İnce bir kat püreden sürdüm.
7: Krem şantiyi kalın bir şekilde pandispanyanın üzerine yaydım.
8: Üzerine bol fındık kırığı koydum.
9: Ayrı bir yerde pandispanyanın üst katının iç tarafını süt ile ıslattım ve yine püre sürüp krem şantinin üzerine kapattım.
10: Püre ile pandispanyanın tümünü kapladım.
11: Üst süslemesi için istediğiniz şekilde süsleye bilirsiniz. Ben sade istedim bu sefer.
12: Pastayı biraz dinlendikten sonra servis yaparsanız lezzetine lezzet kaldığını göreceksiniz.
Afiyet olsun.

Tarif no : 36
Tarif adı : Kavunlu Pasta
Gönderen arkadaşım : http://durutarifler.blogspot.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.



Malzemeler:
1.5 paket çukulata
1 tepeleme çorba kasesi cornflakes
400 gr sıvı krem şanti
1 su bardağı toz şeker
1 vanilya
1/2 limon ve kabuğu
2-3 kaşık dolusu yoğurt
0.5 paket beyaz çukulata
Etrafı için kedi dili veya krem şanti de olabilir.
Üstü için dilimlenmiş kavun (veya istedğiniz meyve) ve 1/2 paket tart jölesi
Yapılışı:
1.5 paket çukulatayı eritin. Cornflakesleri elinizle kırın. Birbirine karıştırın. Tart kalıbına bastırarak yayın. Kremasını yapana kadar buzdolabında soğutun.
400 gr krem şantiyi çırpın. (3-4 dakika). Şekeri, yoğurdu, eritilmiş yarım paket çikolatayı, vanilyayı, limonu ve kabuğunu içine karıştırın. Tartın üzerine yayıp buzdolabında 1 saat dinlendirin.
Meyveleri dilimleyip tartın üzerine dizin. Tart jölesinin üstündeki tarife göre jöleyi yapıp meyvelerin üstünü kaplayın.
Dekoratif durması için etrafını kedi dilleri ile süsleyin. İsterseniz krem şanti de sürebilirsiniz. İsterseniz krem şanti sürdükten sonra kenarları file bademlede süsleyebilirsiniz. Afiyet şeker olsun. Yanaklar dolsun.


Tarif : 35
Tarif adı : Milföy Pastası
Gönderen arkadaşım : http://www.ozguluntarifleri.blogspot.com/
Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler;

1 büyük paket milföy

100 gr un


50 gr pudra şekeri

50 gr tereyağı(margarin de olabilir)

Ara malzemeler;

1 paket vanilyalı puding

1 paket krem şanti

2 su bardağı süt (puding için)

1 çay bardağı süt(krem şanti için)

Üzeri için;

1 su bardağı pudra şekeri

Yapılışı:Milfoy paketinin yarısını,dikdörtgen fırın tepsisine heryeri kaplayacak şekilde sıralayalım. Un, pudra şekeri,tereyağını elimizle sıkıştırmadan hamur yapalım.(hamur irmik gibi ufalanmış olacak). Dizdiğimiz milföylerin üzerine heryere eşit gelecek şekilde serpiştirelim. Diğr kalan milföyleri üzerine döşeyelim ve önceden kızdırılan fırına koyalım. Piştikten sonra soğumasını bekleyelim. Milföy iki kat pismişti bir katını kaldırıp arasına hazırladığımız kremayı sürüp tekrar kapatalım. Üzerine bolca pudra şekeri serpip servise sunuyoruz.

İç kremanın hazırlanışı;Bir paket vanilyalı puding ve 2 su bardağı sütü çukur bir tencerede kaynayana kadar karıştırarak pişirelim. Bir paket krem şantiyi 1 çay bardağı sütle iyice köpürene kadar çırpalım. Puding soğuduktan sonra krem şantiyle beraber karıştırıp tekrar çırpalım. Kullanılmaya hazırdır. Not: su bardağı ölçüsü orta boy 200ml. olacak.

Tarif no : 34
Tarif adı : Bisküvili Yaş Pasta
Gönderen arkadaş : http://bulbulunyeri.blogspot.com/Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler
1 paket eti burçak
1 paket eti kakaolu
2 fincan toz şeker
1 fincan un
bardağı süt
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı margarin (Ben daha az koyuyorum)
Ceviz, Hindistan cevizi, Bir tutam sevgi



Yapılışı : Yumurtayı bir kapta iyice çırpın.Sütü yavaş yavaş ekleyip, iyice birbirine karıştırın.Ayrı bir kapta toz şekeri, unu, kakaoyu tahta kaşıkla iyice karıştırın.Yumurta ve sütü de ekleyip muhallebi gibi pişirin.Margarini sıcakken ekleyip iyice karıştırın.Servis tabağının altına eti burçakları dizin.Karışımdan üzerine döküp, her tarafına yayın.İkinci kata eti kakaolu bisküvileri dizin ve kalan karışımı üstüne döküp, her tarafını kaplayın.Ceviz ve hindistancevizi ile süsleyin.Afiyet olsun.


Tarif no : 33
Tarif adı : Vişneli Damla Çikolatalı Kek
Gönderen arkadaşım : http://www.baharcicegi.blogspot.com/



Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler :
4 yumurta
1 bardak şeker
200 gr margarin veya tereyağı
200 gr konserve veya dondurulmus vişne
100 gr damla çikilota
1 çay bardağı vişne suyu
1 çay bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un

Yapılışı :
Tereyağı ve şeker çırpılır, yumurtalar ilave edilir çırpmaya devam edilir, damla çikilota, süt, vanilya, vişne suyu eklenir, hafif çırpılır. Unla kabartma tozu elenerek ilave edilir, kaşıkla iyice karıştırdıktan sonra yağlanmış kalıba kek hamurunun yarısı dökülür, suyu süzülmüş vişneler eklenir. Kalan diğer kek hamuru da vişnelerin üzerine eşit şekilde yayılır. Isıtılmış 180 derece fırında içini çekinceye kadar pişirilir.

Tarif no : 32
Tarif adı : Kek Börek
Gönderen arkadaşım : http://www.ozguluntarifleri.blogspot.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler :
1 su bardağı zeytin yağı
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 küp yas maya (instant maya olursa 1 paket)
1 tatlı kaşığı şeker
yeterince tuz
Aldığı kadar un

Üzeri için;
1 yumurta sarısı
Çörek otu
susam
İç malzemeler;
300 gr. ayıklanmış doğranıp suyu sıkılmış ıspanak
300 gr. koyun kıyması
1 büyük soğan
1 fincan zeytin yağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Yeterince tuz


Yapılışı:
Önce iç malzemeyi hazırlayıp daha sonra hamuru hazırlamak her zaman en iyi yöntemdir :)
Soğanı ince ince kıyıp zeytinyağında çok az kavuralım. Sonra kıymayı ilave edip karıştırarak bir müddette bu şekilde kavuralım. Ocağın altını kapatıp yıkanmış kıyılmış ıspanakları, karabiber, pul biber, tuz ilave edip karıştıralım. İç malzememiz kullanılmaya hazırdır. Hamur hazırlamaya geçelim. Zeytin yağı, yoğurt, tuz, şeker, maya hepsi de bulamaç gibi karıştırılır ve un ilave edilerek yoğrulur. (Un aldığı kadar demiştim hamurun kıvamını kendimiz ayarlayacağız ne çok cıvık ne de çok katı olmalıdır, kulak memesinden daha da yumuşak olacak.) Hamur ılık bir yerde kabarana kadar beklemelidir. Ekmek makinesi olanlar makinada yoğurup hamur pişmeye geçmeden alınız. Hamuru iki eşit parçaya ayırıp bir parçasını fırın tepsisine göre elimizle düzleyerek tepsinin her tarafını kaplayalım. İç malzemeyi eşit miktarda üzerine serelim. Diğer kalan hamuru tepsinin ölçüsünde tezgahın üzerinde yağla açılıp tepsinin üzerine serip düzeltelim. Yumurta sarısı sürüp susam çörek otu serpiştirelim. Ben üzerine susam çörek otu serpmeyi unutmuşum:)) Bir kenarda bu şekilde de yaklaşık 1 saat kadar bekletelim sonra kızgın firına koyup üzeri kızarana kadar pişirelim. Ilıkken servise sunalım. AFİYET OLSUN.

10 yorum:

Feyza Fidan dedi ki...

Sevgili Birsel, etkinlik için İrmik Tatlısı yaptım, seni bekliyor :)
Sevgiler..

www.yapraksarma.blogcu.com dedi ki...

canım merhaba.tarifim hazır alabilirsin.

nilay dedi ki...

Etkinlik için kavunlu pasta blogta bekliyor. Sevgiler

Renkli Kurabiyeler - Zülbiye dedi ki...

merhaba etkinlik için kolay gelsin.
benim de tarifim hazır.
sevgilerimle,

Hobi Sepeti dedi ki...

Birselciğim ; etkinlik için hazırladığım Lorlu Poğaça tarifimi yayınladım.Etkinlikte sana kolaylıklar diliyorum canım.
Sevgiler.

Feyza Fidan dedi ki...

Tekrar merhaba, resimleri ve tarifi profilindeki mail adresine gönderdim,
Sevgiler...

akasyakokusu dedi ki...

MERHABA CANIM..ACELEDEYİM BİR TARİFİM DAHA VAR..ALIRMISIN..
KOLAY GELSİN SEVGİLERİMLE..

akasyakokusu dedi ki...

merhaba canım kolay gelsin..akşam yemeğimiz yine boğazımızda kaldı diyarbakırdan gelen haberle.
ne diyim artık yılmadık kimseye taviz vermeyip dimdik ayaktayız.
sevgiler saygılar.

ѕєνιηç dedi ki...

Merhabalar, benimde üzümlü kurabiyeler etkinliğinde yer almak için bekliyor ;)
Sevgilerimle.

Gelibolu17 dedi ki...

CANIM TARİFİM HAZIR GELİP ALABİLİRSİN SEVGİLER KOLAYLIKLAR DİLİYORUM.HAYIRLI CUMALAR.