Disable Copy And Past

19 Ekim 2008 Pazar

P.D.Ç.S.E. 27 - 14.GÜN (SON)

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ

http://porselendemlik.blogcu.com/ ,
http://birdemliksohbet.blogspot.com/ ve
http://selmahlc.blogcu.com/tarafından hazırlanmıştır.

Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler

Duyuru :Arkadaşlar Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği yeni ev sahibesi olmak isteyenler birdemliksohbet Sevil'e yorum bırakarak başvuruda bulunabilirler.

VEDA ZAMANI

Evet arkadaslar, P.D.Ç.S.E. 27 nin sonuna geldik. "Yapabilir miyim, nasıl olacak, katılım nasıl olacak ? "derken bir de baktım ki sonuna gelmişim. Zaman nasıl geçti anlamadım. Yoğun iş temposu içinde vaktim olmamasına rağmen tarifler hazır olunca hemen yayınlamak için elimden geleni yapmaya çalıştım. İsteyen herkesin bu deneyimi (P.D.Ç.S.E. evsahipliği) yaşamasını dilerim. Bir sürü güzel tarif ve yeni arkadaşlıklar; çok keyifli bir etkinlik oldu. Etkinliğe tarifleriyle renk katan dostlara tekrar çok teşekkür ediyorum : hepiniz harikaydınız, ellerinize, emeğinize sağlık. Yeni etkinliklerde görüşmek üzere, İnşallah. Evinizin huzuru, mutfağınızın bereketi eksik olmasın. Bu etkinliği düzenleyen, bana evsahipliği yapma imkanı veren ve etkinlik boyunca benden desteklerini esirgemeyen http://porselendemlik.blogcu.com/ , http://birdemliksohbet.blogspot.com/ vehttp://selmahlc.blogcu.com/ arkadaşlarıma çok teşekkür ediyor, tüm Porselen Demlik Ailesine sevgilerimi gönderiyorum.

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR.
YENİ ADRES :

20 EKİM 2008 (pazartesi) -- 02 kasım 2008 (pazar) tarihleri arasında"Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği " nin 28. evsahibesi YASEMİN arkadaşımız olacaktır. Kendisini kutluyor ve kolaylıklar diliyorum.




Tarif no : 170
Tarif adı : Hindistancevizli Kurabiye
Gönderen arkadaşım : http://neslihanincikolatafabrikasi.blogspot.com/



Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık. Tarifi için tıklayın.



Tarif no : 169
Tarif adı : Peynirli Kiş
Gönderen arkadaşım : http://kelebeklisaniyeler.blogspot.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.


Malzemeler
Quiche hamuru
1 su bardağı un (125 gr.)
2 yumurtanın sarısı
1/2 tatlı kaşığı tuz
50 gr. oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin (ben tereyağı kullandım, tereyağı hamurun daha çıtır çıtır olmasını sağlıyor)
1 kahve fincanı (70 ml.) su
Quiche harci
3 yumurta (sarıları ve beyazları ayrılmış.)
1 yumurtanın sarısı (akını iç malzemesine karıştırın.)
1 kutu hazır krema (200 ml.)
Tuz, karabiber
Iç malzemesi
250 gr. rendelenmiş tuzsuz ya da az tuzlu beyaz peynir (lor peyniri de olur)
2 yemek kaşığı çekirdeksiz dilimlenmiş siyah ya da yeşil zeytin
1 yumurta akı
İsteğe göre 1/2 demet ince kıyılmış maydonoz ya da dereotu (ben kullanmadım)
1 çay bardağı süt
Tuz, karabiber, kimyon, kekik
Un, yumurta sarıları, tuz, minik parçalara ayırdığınız oda sıcaklığındaki tereyağı ve suyu karıştırıp yoğurun ve yumuşak, kolay şekil alan bir hamur elde edin. Hamuru top şekline getirin ve iç malzemeleriyle harcını hazırlayana kadar dinlendirin.
Bu arada rendelenmiş beyaz peyniri süt ve yumurta akı ilavesiyle karıştırıp bulamaç haline getirin. Kıyılmış dereotu ya da maydonoz, tuz, karabiber, kimyon ve kekik ilave ederek iyice karıştırıp iç malzemesini hazırlayın.
Bu arada 4 yumurtanın sarısı (3 tanesinin sarısını ve beyazını ayırmıştık, diğer yumurtanın da sadece sarısını harcına, akını iç malzemeye kullanmak için ayırmıştık ya), 1 kutu hazır krema ve yeterince tuz, karabiberi karıştırıp tel çırpıcı ile hızlıca çırpın.
3 yumurtanın ayırdığınız beyazlarını da ayrıca az miktarda tuz ilavesiyle iyice köpürene ve sertleşene kadar tel çırpıcı ile çırparak kremalı karışıma ekleyin. Hafifçe yumurta beyazlarını söndürmeden karıştırıp bir kenara alın.
Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.
Hamuru merdane kullanarak bir miktar un yardımıyla geniş ve derin bir tart kalıbı ya da kek kalıbının (borcam da olur) boyutlarına uygun bir şekilde incecik (tabii ki yırtılmayacak ve şeffaflaşmayacak incelikte) açın. Bu kişin özelliği ince ve çıtır hamurlu olması, ama merak etmeyin çok kolay açılıyor.
Açtığınız hamuru yağlanmış kalıba kenarları kabın dışına hafif çıkacak şekilde döşeyip fazla hamur kalırsa bıçakla kesip alın. Peynirli içi hamurun üzerine yayın. Üzerine hazırladığınız kremalı harcın tamamını gezdirin.
Kişi önceden ısıttığınız 180 dereceli fırında 30 - 40 dakika kadar pişirin. Üzeri bu süre içinde gereğinden fazla kızarırsa alüminyum folyoyla örterek pişirmeye devam edin. Hamurun yüksek kenarları kızarıp çıtır çıtır olduğunda ve iç malzemesindeki sıvı çektiğinde pişmiş demektir.Kolay kesebilmek için biraz ılınmasını bekleyin ve dilimleyerek servis yapın. Afiyet oslun..






Tarif no : 168
Tarif adı : Nohutlu Kısır
Gönderen arkadaşım : http://kelebeklisaniyeler.blogspot.com/



Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler
2 su bardagi ince bulgur
1.5 su bardagi haslanmis nohut
1 demet maydanoz
1/2 demet taze nane
1 büyük domates
1 büyük salatalik
2-3 yaprak marul
2 demet taze sogan
1 yemek kasigi biber salçasi
1 çay bardagi zeytinyagi
1 limonun suyu veya 1/2 çay bardagi nar eksisi
tuz,pulbiber,karabiber
Yapilisi
Bulguru bir kabin içine koyun ve üstünü geçecek kadar sicak su koyun,kapak koyup bulgurun kabarmasini bekleyin...biber salçasini koyup iyice bulgurla karistirin...dogranacak tüm malzemeleri ince ince dograyin...yag,baharatlari da ekleyip güzelce karistirin ve afiyetle yiyin...




Tarif no : 167
Tarif adı : Kakaolu Fındıklı Kurabiye
Gönderen arkadaşım : http://kelebeklisaniyeler.blogspot.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler
250 gr margarin
1 çay bardagi süt
1 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
1 su bardagi pudra sekeri
1 su bardagi kirilmis findik veya ceviz
Alabildigi kadar un
2 çorba kasigi kakao
Yapilisi
Kabiniza önce margarini alin. Parmaklarinizla biraz karistirin. Daha sonra üzerine unu,kabartma tozu,pudra sekeri,süt,yumurta ve kakao koyup karistirin. Hamurun kivami kulak memesi yumusakliginda olacak. Ceviz ya da findigi ilave edin ve biraz daha yogurun. Streç filmi tezgaha yayin,hamuru yumruk büyüklügünde kesip önce tezgaha yuvarlayin. Kestiginiz hamuru strecin içine alip sarin. Derin dondurucuda 1 saat bekletin. Streci çikarip istenilen kalinlikta kesin 170 derecelik firina pisirin. Soguduktan sonra eritilmis çikolatayla süsleye bilirsiniz...afiyet olsun





Tarif no : 166
Tarif adı : Islak Kek
Gönderen arkadaşım : http://orgudenizi.blogspot.com/



Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler :
3 tane yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket kakao
2 su bardağına yakın un
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi

Yapılışı :
Şeker, sıvı yağ, sütü ve kakao'yu iyice çırpıyoruz. Bu karışımdan bir su bardağı kenara ayırıyoruz, ardından yumurtaları katıp birazcık daha çırpıyoruz. Sonra geri kalanı da ekleyip yağladığımız tepsiye hamurumuzu boşaltıktan sonra 180 derecelik önceden ısıtığmız fırına veriyoruz. 40-45 dakika pişirdikten sonra fırından çıkartıp ayırdığımız bir su bardağı karışımı üzerine bir kaşık yardımı ile gezdiriyoruz.AFİYET OLSUN.

2 yorum:

Huriye dedi ki...

Canim tebrik ediyorum seni,çok güzel bir etkinlik oldu,çok güzel ev sahipligi yaptin,sicaciktin bizler sana tesekkür ediyoruz...sevgilerimi birakiyorum

gulayce dedi ki...

P.D.Ç.S.35.EVSAHİBESİ OLARAK SİZLERİDE ETKİNLİĞE BEKLİYORUM SEVGİLER http://gulayce.blogcu.com