Disable Copy And Past

23 Ekim 2008 Perşembe

Minik Paris-Brest Halkaları (P.D.Ç.S.E. 28)

Paris Brest arasında var olan bisiklet yolunda yaşayan bir pastacının ve bu yolu kullanan bisiklet sürücüleri şerefine bisiklet tekerleği şeklinde yaptığı bir tatlının ismiymiş.

Malzemeler :
Hamuru için;
2 su bardağı su
100 gr. margarin
4 adet yumurta
1.5 su bardağı un
Kreması için;
300gr. çırpılmış kremşanti
30 gr. pudra şekeri
2 kaşık toz badem
doğranmış kavrulmuş badem
Üzerine;
pudra şekeri
file badem
Yapılışı :
Yağ ve su ocağa konulup, kaynatılır. Kaynar halde iken un bir seferde boşaltılır. 4-5 dakika karıştırılarak pişirilir. Soğumaya bırakılır. Soğuyan hamura yumurtalar tek tek eklenip yoğurulur. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye hamur pompası ile halka şeklinde sıkılır. Üzerine file badem yerleştirlir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirilir. Fırını kapattıktan sonra en az yarım saat kapağını açmayın. Soğumasını bekleyin. Bu arada çırpılmış kremşanti, pudra şekeriyle hafifçe çırpılıp, içine toz badem ile doğranmış ve kavrulmuş badem eklenir. Soğuyan halkalar bıçakla enine kesilir ve pompa ile krema doldurulduktan sonra file bademli kısımları üstüne kapatılır. Üzerine pudra şekeri elenerek servis yapılır. Aynı gün içinde tüketilmesi tavsiye edilir, bekleyince hamur kıtırlığını kaybediyor.
Afiyet olsun.

10 yorum:

yasemin dedi ki...

tarifiniz yayinda , katiliminizdan dolayi cok te$ekkpr ederim ;)
ellerinize sagLik cok leziz duruyor ..

neslihan dedi ki...

harika birşey bu,çok beğendim,çok lezizi görünüyor.eline sağlık.sevgilerimle...

egeli dedi ki...

vallahi bunca sene Paris'te yaşadım,ama bu tatlıların hikayesini bilmiyordum,sadece yemesini bilmişim :)) ellerine sağlık canım...sevgiler

sarımutfak dedi ki...

değişik bir tarif
ellerine sağlık cnm çok güzeller
sevgiler

benimyemeklerim dedi ki...

canım ne kadar güzel ve değişik bir tarif ellerine sağlık.her kelimesini o kadar dikkatli okudum ki gözümün önünde canlandı.tadıda harikadır eminimki.sevgilerimle

Hayatın Ta Kendisi Lokantası dedi ki...

Çok güzel görünüyor.
Ellerinize sağlık

elbistanlı dedi ki...

Ey Rabbim;Bizlere seni hatırlatan haller,seni anlatan diller,Sevginle dolup taşan aydınlık kalpler nasip eyle..CUMANIZ MÜBAREK OLSUN.. hayırlı geceler..

Huriye dedi ki...

Ellerine saglik canim,sahane yapmissin,burdaki pastaneler'den bile güzel olmus...ayrica hikayesini bilip yazman çok hos olmus,öptüm...

Adsız dedi ki...

selam canım.çok güzel ve hoş bir tarif..elinize saglık.sevgileri.
http://hunerlieller.net

www.yapraksarma.blogcu.com dedi ki...

canım her zaman olduğu gibi taiflerin bir harika çoğunu gözden geçirdim ellerine sağlık sevgiler