Disable Copy And Past

11 Eylül 2008 Perşembe

Sonbahar Hoşafı (İftar Bereketi Etkinliği 2)

Kompostolar bana göre çorbalar gibi Ramazan sofralarının olmazsa olmaz tatlarından. Ben en çok kuru meyvelerden oluşan sonbahar hoşafını severim. Nedense bu hoşafı görünce de hep aklıma aşure gelir. Hoşafımızı da iftar sofralarına eşlik etmesi için birdemliksohbet Sevil'in ev sahibesi olduğu "İftar Bereketi Etkinliği 2" ye gönderiyorum.

Malzemeler :
15 adet kuru kayısı
10 adet kuru incir
1 fincan çekirdeksiz kuru üzüm
1 su bardağı şeker
3-4 adet karanfil
isteğe bağlı tarçın
yaklaşık 10 su bardağı su

Üzerine ;
kabukları soyulmuş badem

Yapılışı :
Kuru meyveler iyice yıkanır. Kayısı ve incirler küp şeklinde doğranır. 2 su bardağı su ile bir tencereye alınıp, bir taşım kaynatılır. Suyu süzülüp tekrar su eklenir. Kaynayınca şeker ilave edilir. Karanfil ve isteğe bağlı tarçın eklenerek kuru meyveler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Üzerine soyulmuş badem yerleştirilip, soğuk olarak servis yapılır.

Afiyet olsun.

3 yorum:

armina dedi ki...

Ellerine sağlık, çok güzel görünüyor. Hoşaf bizim evde de sık sık yapılır.

Hobi Sepeti dedi ki...

Birselciğim; ilgin için çok teşekkür ederim canım.Ama çok şükür kötü bir durum yok ,iyiyim.Bir bebek bekliyorum o yüzden bloğa zaman ayıramıyordum.
Ellerine sağlık hoşaf olsa da içsem vallahi şimdi.Hayırlı Ramazanlar canım.
Öpüyorum.

Huriye dedi ki...

Ellerine saglik canim,nedense pek hosaf yapmam,ama yapmam gerektigini gordum,enfes gorunuyor arkadasim ellerine saglik...opuyorum...iyi pazarlar.