Disable Copy And Past

16 Eylül 2008 Salı

Frenk Tavası (İftar Bereketi Etkinliği 2)

Urfa Yöresine ait bu güzel yemeği "İftar Bereketi Etkinliği 2" için http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/ arkadaşımıza gönderiyorum.

Tarif Saime Nimetoğlu’nun “Urfa Yemekleri” kitabından

Frenk Tavası

Malzemeler :
500 gr. Kıyma
12 adet domates
1 adet kuru soğan
1 tutam maydanoz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı yenibahar
Karabiber, tuz

Yapılışı :
Soğan ve maydanoz ince ince doğranır. Kıyam çukur bir kaba alınıp yağ, soğan, domates salçası, baharat, domates salçası, tuz ve maydanoz eklenip yoğrulur. Domatesler parçalara ayrılmadan bıçakla iki yerinde yarılır. Aralarına hazırlanan kıymalı harç doldurulur. Yan yana teflon tavaya dizilir. Tava bir kapakla kapatılıp su eklemeden çok kısık ateşte domatesin kendi suyuyla 2,5-3 saat pişirilir.

Afiyet olsun.

1 yorum:

Gelibolu17 dedi ki...

canımm bu güzel tarifin yayında.çok teşekkürler sevgiler selamlar.hayırlı iftarlar