Disable Copy And Past

27 Ağustos 2008 Çarşamba

Profiterollü Pasta



















Profiterollü pasta

Malzemeler :

Pandispanya İçin;
4 adet yumurta
4 Türk kahvesi fincanı toz şeker
3 Türk kahvesi fincanı un
1 Türk kahvesi fincanı mısır veya buğday nişastası
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kaynar su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın

Arasına; profiterol, damla çikolata, fıstık

Süslemek için ; 1 poşet kremşanti

120 gr. bitter çikolata

100 ml. süt kreması

Islatmak için ;
Süt ya da ½ su bardağı suda 1 yemek kaşığı şekerle eritilmiş 1 tatlı kaşığı neskafe

Profiterol için ;

Hamuru ;

2 su bardağı su

100gr margarin

4 yumurta

1.5 su bardağı un


İç krema için;

3 yemek kaşığı un

¾ su bardağı şeker

1 yumurta

2.5 su bardağı süt

1 poşet krem şanti

Krem şantiyi hazırlamak için;

1 su bardağı süt

Pandispanya Yapılışı :Yumurta akları cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpılır.Ayrı bir kasede yumurta sarıları, şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar yaklaşık 6-7 dk. çırpılır. Toz malzemeler birlikte elenir, yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek çok az daha çırpın.· Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
Profiterol Yapılışı :

Yağ ve su ocağa konulup, kaynatılır. Kaynar halde iken un bir seferde boşaltılır. 4-5 dakika karıştırılarak pişirilir. Soğumaya bırakılır. Bu arada iç krema malzemeleri karıştırılıp pişirilir. Soğumaya bırakılır. Ayrı bir kapta krem şanti sütle çırpılır. Soğuyan iç krema ile karıştırılıp tekrar çırpılır. Hazırlanan iç krema dolaba konulur.Soğuyan hamura yumurtalar tek tek eklenip yoğurulur. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye hamur pompası ile ya da iki tatlı kaşığı yardımı ile yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirilir. Fırını kapattıktan sonra en az yarım saat kapağını açmayın. Soğumasını bekleyin.Soğuduktan sonra krema pompası ile iç kremasını doldurun. Pompanız yoksa ortalarından kesip içlerini doldurabilirsiniz.

Pandispanya soğuyunca iki kat olacak şekilde kesilir. Süt veya neskafe ile ıslatılır. Profiterol için hazırlanan kremadan sürülür. Üzerine profiteroller dizilir.Üst sosu için krema ocağa alınıp kaynatılır. Sonra ince kıyılmış çikolata parçaları ilave edilir ve birlikte biraz pişirilir. Ilınınca profiterollerin üzerine kaşıkla bir miktar gezdirilir. Damla çikolata ve fıstık serpilir. Diğer pandispanya katı üzerine kapatılır. Bir su bardağı soğuk sütle hazırlanan krem şanti ile pastanın yanları sıvanır. Üzerine çikolatalı sostan gezdirilir. Son olarak profiterol ve krem şanti ile pasta süslenerek buzdolabına kaldırılır. Tercihen bir gece buzdolabında bekletilip servis yapılır.

Afiyet olsun.


7 yorum:

sevca dedi ki...

RAMAZAN ÖZEL;
YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ-5 SÜTLÜ TATLILAR

http://porselendemlik.blogcu.com
http://selmahlc.blogcu.com
http://birdemliksohbet.blogspot.com
http://kadininmutfagi.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır

etkinliğimizin yeni sahibesi www.sevca.blogcu.com olarak 01/9/2008 ile 01/10/2008 tarihleri arasında 30 gün boyunca ben yapacağım konumuz:sütlü tatlılar

anadolunun zengin sofrasını evlerimize sunmak,bizi biz yapan değerlerimizin hünerli ellerle bütünleştiği yemeklerimizin tarih kokan hikayelerini sunmak ve bu lezzetleri siz değerli dostlarımızla paylaşmak…
sizde bu lezzet dolu maceraya davetlisiniz…
eğer sizlerinde sofralarında yer bulan kendi yörenize ait bir tarifiniz var ise tarifinizi bize ulaştırabilir böylece bir yerlerde kalmış lezzetleri tüm dostlarınızla hem paylaşmış olacak hem de yörenizin kültür ve değerlerini tanıtmış olacaksınız
yapmanız gereken şey;
hazırladığınız yöresel yemeğinizi ismi ,yöre adı ,tarifi ve birkaç aşama ile çektiğiniz fotoğraf ile bloğunuzda yada sitenizde yayınlayıp daha sonra ev sahibine yorum ya da e-posta ile haber vermek
örnek:
isim:muhallebili kadayıf
yöre adı:istanbul
buraya ise tarifimizin resmi ile beraber detaylı anlatımı gelecek şekilde…
iletişim: kadininmutfagi@hotmail.com yada www.kadininmutfagi.blogcu.com. Veya sevca@live.nl yada www.sevca.blogcu.com adresine ulastirabilirsiniz.
unutmayın tarifler sadece tarihi yöresel tarifler olmalıdır.

mervee dedi ki...

yengecim bizzat istanbulda tattığım lezzetlerden birisi ellerine sağlık çok güzel olmuştu

Birsel ve İrem dedi ki...

Merve'ciğim, yorumun için teşekkür ederim. Bu hafta sonu ekler pasta yapacağım; mutlaka beklerim. Sevgiler.

Birsel ve İrem dedi ki...

Merhaba Sevca; ziyaretin ve davetin için teşekkür ederim. Etkinliğine katılmaya çalışacağım; bol tarifli, ramazan bereketinde bir etkinlik olmasını dilerim. Sevgiler.

HÜLYA dedi ki...

canım pasta süper görünüyor ellerine sağlık..

hayırlı ramazanla canım

defneylebirlikte dedi ki...

çok zahmetli ama nefis bir pasta olmuş canım..eline sağlık.

Birsel ve İrem dedi ki...

Teşekkürler Funda. Pastanın biraz zahmetli olduğu doğru ama hazır pandispanya ve profiterol kullanılabilir. Hamur işleriyle uğraşmayı sevdiğim için ben zor olanı seçtim. Sevgiler.