Disable Copy And Past

18 Ağustos 2008 Pazartesi

Kaşarlı Bolu Simidi


Kaşarlı Bolu Simidi

Malzemeler :
4 su bardağı un
1 paket kuru maya
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar ılık su
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çorba kaşığı kekik
1 kase kaşar peyniri rendesi
1 kase susam

Yapılışı :
Karıştırma kabına 4 su bardağı un ve 1 paket kuru maya alınır. Tozşeker, tuz ve sıvıyağ ilave edilerek alabildiği kadar ılık su ile yumuşak bir hamur yoğrulur. Hazırlanan hamur 10 parçaya bölünerek küçük küçük açılır. İç malzemesi için rendelenmiş kaşar, kekik ve kırmızı biber karıştırılır. Açılan hamurların ortasına bu karışım konarakhamurlar yuvarlanır. Simit şekli verilerek, önce suya sonra da susama bulanarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

3 yorum:

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Nefis görünüyor, sevdiğim pastahane simitleri gibi görünüyor.. Mmmm, nasıl canım çekti şimdi:) Ellerine sağlık.. Sevgiler..

Birsel dedi ki...

Teşekkürler Aslı, gerçekten de pastane simidi gibi oldu. Ben birkaç tanesini İrem peynir yemediği için sade olarak yaptım. Sade simitleri kesip arasına kaşar peyniri, domates dilimleri yerleştirdim, harika oldu.

rümeysaninrüyasi dedi ki...

slammm ellerine sağlık canım nefisss byy