Disable Copy And Past

16 Ağustos 2008 Cumartesi

Ekmek Tatlısı

Ekmek Tatlısı

Malzemeler :
2 adet yumurta
200 gr. eritilip soğutulmuş margarin
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

Üzerine;
irmik

Şurubu için :
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
2-3 damla limon suyu

Yapılışı :
3 su bardağı toz şeker ve 3 su bardağı su bir tencereye alınarak 10 dakika kaynatılır. 1-2 damla limon suyu eklenip ocak kapatılır. Şurup soğumaya bırakılır.
Yumurta, toz şeker, eritilmiş margarin ve sıvı yağ çırpılır. Un, kabartma tozu ve vanilya birlikte elenerek yoğurma kabına eklenir. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak ekmek şekli verilir. İrmiğe batırılıp tepsiye yerleştirilir. Üzerine bıçakla boyuna bir çizik yapılır. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından alınca üzerine soğuk şurup gezdirilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: