Disable Copy And Past

10 Temmuz 2008 Perşembe

Havuçlu Cevizli Yağsız Kek (PDÇSE 26)


Biraz tatsız bir kek oldu. Tatlı sevenler pekmez yerine 1 su bardağı toz şeker kullanabilir. İsteğe bağlı 1 çay bardağı yağ da eklenebilir.

Havuçlu Cevizli Yağsız Kek

Malzemeler :
4 adet yumurta
¾ su bardağı pekmez (ya da 1 su bardağı toz şeker)
2 adet rendelenmiş havuç
½ çay bardağı iri çekilmiş ceviz
2 su bardağı tam buğday unu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 paket kabartma tozu
5-6 adet kuru kayısı
1 avuç kuru üzüm
Antep fıstığı

Yapılışı :

Yumurtalar pekmez ile (ya da toz şekerle) çırpılır. Rendelenmiş havuç ve ceviz eklenip karıştırılır. Tam buğday unu, yenibahar ve tarçın eklenip çırpmaya devam edilir. Küp doğranmış kuru kayısı ve kuru ilave edilerek karıştırılır ve hamur yağlanmış kek kalıbına dökülür. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 45 dakika pişirilir. Soğuyunca üzerine Antep fıstığı serpilip, servis yapılır.

Afiyet olsun.

4 yorum:

Hobi Sepeti dedi ki...

Bu kek tam bana göreymiş,yağsız,tam buğday unuyla yapılıyor.İçinde ceviz ,havuç var harika.Ellerine sağlık,ne zaman yapıyorsun bu kadar şeyi hızına yetişemiyorum.
Sevgiler...

Birsel dedi ki...

Güzel yorumun için teşekkür ederim Pınar. Bir süre yazamayabilirim. Ailemi ziyaret için Zonguldak'a gidiyorum. Sonra Kırşehir'e gideceğiz. Fırsat bulursam bir şeyler eklemeye devam ederim. Sevgiler.

yapraksarma dedi ki...

selamcanım.ama görünüm harşka duruyor.ellerinize sağlık

mervee dedi ki...

yenge tadını bilemem ama görünüş her zamanki gibi mükemmel zaten tam bir kek hastasıyımdır ellerine sağlık